Blog

Varis Tedavisinin Popüler Yöntemi Glue ile Varis Tedavisi

Varis tedavisinin, ağrısız ve hemen günlük yaşantıya dönülen yöntemi, yapıştırıcı ile varis tekniği, son zamanlarda en sık uygulanan kolay ve etkili varis tedavisidir.
Varis Tedavisinin Popüler Yöntemi Glue ile Varis Tedavisi.

Büyük safen ve küçük safen damarlarında kapakların çalışma sistemi, normalde aşağıdan yukarıya doğrudur. Böylece kan aşağıdan yukarıya doğru akarak kalbe geri döner. Bu kapaklar bozulduğunda akım ters yönde çalışmaya başlar. Yukarıdan aşağıya doğru kaçak akım oluşur. Bu durum damarlarda problemler oluşturur. Ana damarda genişlemelere, buna bağlanan yan damarların uzamasına ve şişmesine sebep olur. Bunun sonucu varisler oluşur.

Ayak bileği ile kasık arasında “büyük safen ven-toplar damarı” ve topuk ile diz arkası arasında bulunan “küçük safen ven-toplar damarı”ndaki kaçaklar, varis problemleri arasında en sık karşımıza çıkan problemlerdir.

Varis Tedavisinde, varis konusunda deneyimli Kalp ve Damar Cerrahi uzmanları, bu kaçak yapan safen damarlarını ortadan kaldırmaya çalışarak tedavi eder. Akım ters yönde olduğu damar segmenti devre dışı bırakılarak akım sağlam damarlara doğru yönlendirilir.. Bunun için; kişilerin problemlerine, vücut yapısına, damar yapısına  ve problemin büyüklüğüne göre lazerle varis tedavisi, radyofrekans ve varis ameliyatları veya cerrahi açık ameliyatlar ile çözüm getirmeye çalışır.

Günümüzde varis probleminin çözümleri için tıpta sürekli daha iyi, daha kolay, daha konforlu ve daha güvenilir çözümler yaratılmaktadır

“Glue Yapıştırıcı ile Varis Ameliyatı” son zamanların gözde tekniğidir.

Cerrahi ameliyatlardaki gibi genel anestezi ve belden uyuşturma ve hatta laser, radyofrekans ameliyatlarındaki gibi damar çevresine lokal anestezi de gerekmemesi bu yöntemin en önemli avantajıdır.

Diğer şahane bir şey ise ameliyat sonrasında gereken varis çorabı giyme zorunluluğu burda yoktur.

Doğru teknik ve tecrübeli ellerde uygulama sonucunun kalıcıdır. Ameliyat başarısı son derece yüksektir

İyileşme sürecinde ağrı ve morarma olmaması da hastaların en mutlu olduğu kısmıdır

Yani tekniğin avantajı:

·       Ağrı yok! Ameliyatta veya sonrasında

·       Morluk yok

·       Anesteziye gerek yok!

·       Varis çorabı yok

·       Hayatta kesinti yok.
Glue ile Varis Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bu teknikte damar içine ultrasonografi ile kateter yerleştirilir. Glue kateteri kaçağın olduğu bileşke bölgelerine kadar ilerletilir. Bu büyük safen ven için kasık bölgesi, küçük safen ven için diz arkasıdır. Bu noktalardan itibaren yapıştırıcı damar içine sıkılır, üzerine ultrasonografi probu ile bastırılarak damarın kendi üzerine yapışması için bir süre beklenir. Ardından kateter biraz geri çekilip yeniden işlem tekrarlanır. Bu şekilde tüm kapatılması gereken damar boyunca tekrarlanarak kateter geri çekilerek çıkılır.damar boylu boyunca yapıştırıcı ile kendi üzerine yapışır. Tüm bu işlem süresince hasta uyanıktır. Kateterin girdiği iğne deliğine lokal anestezi dışında herhangi bir anestezi gerekmez. Yapışma, işlem sırasında olduğu için ameliyat sonrasında bu kısım için varis çorabı giymek gerekmez. Ameliyattan hemen sonra hasta yürüyebilir, hemen günlük yaşantısına dönebilir.

Eğer ana damar dışında bacaklarda oluşmuş damar yumakları şeklinde varisler varsa onlar ayrıca küçük deliklerden girilerek, çıkartılıp temizlenir. Bu işlemde lokal anestezi yeterlidir.

Kullanılan yapıştırıcı, tıbbi bir yapıştırıcıdır, güvenirliliği cerrahide kanıtlanmış bir maddedir.

Bu yeni yöntem varis tedavisinin popüler tedavi yöntemlerinden olacağını gösteriyor.

Ancak yine burada önemli olan ameliyat öncesinde yapılacak Doppler Ultrasonografi ile haritanın belirlenmesi, bu harita ve fizik muayene ile size hangi ameliyatın uygun olduğuna doktorunuzun karar vermesidir. “Hastalık yoktur hasta vardır!” bilinci ile hangi teknik olursa olsun öncelikle hastanın tüm özellikleri detaylı ele alınmalıdır.